НИМХ издаде предупреждение за жълт код за силен и поривист югозападен вятър

...
НИМХ издаде предупреждение за жълт код за силен и поривист югозападен вятър
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър е в сила за 11 области в петък

Национален институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение за жълт код за силен и стремителен югозападен вятър за 11 области.

 

Това се отнася за Монтана, Враца, Софийското поле, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

 

Днес облачността ще е раздрана, най-вече висока. В утринните часове тук-там в низините и котловините видимостта ще е понижена. Вечерта над северозападните региони облачността ще се усили и вплътни.

 

През нощта против събота тук-там там ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще е до сдържан, северно от планините и в Югоизточна България краткотрайно мощен, стремителен от юг-югозапад. С него дневните температури още веднъж ще се покачат и оптималните ще са сред 23° и 28°, в София - към 24°.

 

Над планините облачността ще е променлива. Ще духа сдържан, по високите елементи - мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 11°.

 

По Черноморието ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа сдържан, по южното крайбрежие краткотрайно до мощен югозападен вятър.

 

Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР